Hoge beloning voor tip doodgemartelde kat

Een beloning van meer dan 10.000 euro voor degene die weet wie Muppie om het leven bracht. Bij de kat werd vermoedelijk een rotje in het achterwerk gestopt, waarna het overleed. De dierenbescherming geeft een beloning van ruim 10000 euro aan de persoon die ervoor zorgt dat de dader gepakt wordt. Beulen bliezen een kat op door een rotje in het achterwerk van het weerloze diertje tot ontploffing te brengen.
Het slachtoffer leefde nog heel even en stierf vervolgens een gruwelijke dood. ,,We maken het wel vaker mee dat vuurwerk naar dieren wordt gegooid, maar dit slaat echt alles”, aldus een verontwaardigde Yvon Veldhoen van de Dierenbescherming Zuid-Oost Drenthe. De organisatie probeert nu alsnog te achterhalen wie het baasje van de kat is. ,,En we willen natuurlijk dat de daders worden gestraft. Vandaar de aangifte.”

Het incident vond plaats op oudejaarsavond. De moeder van een meisje meldt hoe haar dochtertje de zwaargewonde kat in de buurt van een bouwmarkt ontdekte. ,,Het diertje gilde het uit van de pijn. Mijn dochter heeft de poes op haar scooter mee naar huis genomen. Daar nam ze het diertje op schoot, maar het overleed na een klein kwartiertje. Stinkend naar verbrand vlees en vuurwerk. We zijn er doodziek van, heel verschrikkelijk.”

De Dierenbescherming zegt zwaar aan het incident te tillen. ,,We laten het er niet bij zitten”, aldus Yvon Veldhoen. ,,Zeker omdat dit niet per ongeluk kan zijn gegaan. Hier is boze opzet in het spel geweest.” 
De dader riskeert volgens het Openbaar Ministerie in Assen een straf van maximaal drie jaar cel of een boete van 18.500 euro.


is een vrouw die al jaren een kat heeft die als voorbeeld kan dienen voor andere katten. Goed opgevoed, luistert. Dit alles door een gestructureerde opvoeding. Catwoman wil graag haar ervaringen delen zodat meer mensen een kat goed opvoeden.
Stuur een email | Alle berichten van

4 Comments

 1. Kijk eens naar dit bericht op Hyves:
  http://ripmuppie.hyves.nl/blog/30268259/Het_goede_verhaal_Poes_op_brute_wijze_vermoord_in_Klazienaveen/YPYy/

  Hier is het juiste verhaal van de zuster van Demelza, de jonge vrouw die de kat heeft gevonden. Demelza is ook inmiddels de beheerder van deze Hyve.

  Het is verschrikkelijk, dat zoiets in Nederland kan gebeuren.
  De eigenaren zijn er helemaal kapot van en zij hebben hun kinderen uit moeten leggen wat er was gebeurd. Zij hadden Muppie ooit uit het asiel gehaald.
  Muppie, de poes, kwam normaliter alleen even buiten om een plasje te doen en ging vervolgens weer naar binnen. Ze moet of van het vuurwerk zijn geschrokken, of moet zijn meegenomen, want ze werd behoorlijk ver van huis aangetroffen.
  Niemand kan zo iets gruwelijks als dit alleen hebben gedaan.

 2. Dit kan zeker niet door iemand alleen gedaan zijn.
  Ik ben er nu nog beroerd van.
  Als het( stoere )jongens zijn geweest!!! Dan gaan ze het ooit verder vertellen.
  Ik hoop dat de daders alsnog gepakt worden en dat ze levensgroot in de media komen te staan.
  Een verdrietige Monique

 3. Onze twee poezen, Puck en Guus zijn binnenkatten.
  Dat klinkt misschien zielig, maar ik heb al meer van dit soort horrorverhalen gehoord.
  Hun moeder en oom zijn allebei doodgereden aan een straat waar je eigenlijk maar 30 mag.
  Soms vind ik het gemiauw om naar buiten te kunnen zielig, maar als ik dit lees ben ik blij dat ze lekker binnen op de verwarming liggen.
  Kon je het ze maar uitleggen….

Trackbacks

 1. Tuig blaast kat op | Niet nuttig, of wel?

Leave a Response