Kattenoppas tijdens de vakantie

kattenoppasIets wat steeds populairder wordt zijn kattenoppassen. Een kattenoppas is ideaal voor katten en heeft daarnaast ook een aantal voordelen voor de eigenaren.

Het belangrijkste voordeel voor de kat is dat de kat lekker in zijn eigen omgeving blijft. Een pension zal ook heus wel goed voor de dieren zorgen. Maar een  kat heeft gewoon veel stress als hij uit zijn vetrouwde omgeving gehaald wordt. Buiten de stress van een vreemde omgeving levert de reis naar en van een pension ook vaak de nodige stress op. Alles bij elkaar geeft een ontregelde kat, die vaak na thuiskomst nog weken niet zichzelf is met alle mogelijke gevolgen van dien.
Nog een voordeel is dat een kattenoppas in de meeste gevallen de kat(ten) zo verzorgt zoals ze gewend zijn. Ze krijgen dus hun eigen voer, de kattenbak wordt op dezelfde manier verschoont en vaak is er ook ruimte op met ze te spelen op een manier die ze leuk vinden en gewend zijn. Ook het geven van medicatie is meestal geen probleem.
Ook is het zo dat als de kat(ten) ziek worden ze naar hun eigen dierenarts gebracht kunnen worden waar ze de historie van de kat kennen als geen ander.

Voor de eigenaren zijn de volgende punten mooi meegenomen:

  • De kat(ten) worden goed verzorgd in hun eigen omgeving.
  • Alle wensen kunnen vooraf besproken worden.
  • De post wordt  opgeruimd.
  • Het huis wordt elke dag bezocht.
  • Geen stress om de kat(ten) naar een pension te brengen en om een plekje in een goed pension te reserveren.
  • Geen schuldgevoel naar een kennis of familielid, die zijn of haar vrije tijd op-offert om voor de kat te zorgen.
  • Geen stress als de terugreis vertraging oplevert. De oppas loopt vaak door tot de eigenaren weer thuis zijn.
  • Extra huishoudelijke klusjes (bijv. stofzuigen of tuin sproeien) kunnen vaak in overleg gedaan worden tegen een kleine meerprijs.

Het is natuurlijk  best even spannend om een “vreemde” in huis te halen. Daarom is het belangrijk is wel om eenn kattenoppas in te schakelen die ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Deze kattenoppassen zullen misschien iets duurder zijn dan iemand die “zwart” werkt omdat zij netjes belasting betalen en BTW af moeten dragen. Maar de gegevens van deze oppassen zijn dan ook na te checken en je hebt hiermee ook gewoon meer zekerheid dat je een goed iemand in huis haalt.

Een hele kleine greep van de kattenoppassen in nederland:


Catwoman is een vrouw die al jaren een kat heeft die als voorbeeld kan dienen voor andere katten. Goed opgevoed, luistert. Dit alles door een gestructureerde opvoeding. Catwoman wil graag haar ervaringen delen zodat meer mensen een kat goed opvoeden.
Stuur een email | Alle berichten van Catwoman

Leave a Response